Gazete Emek-ABD Savunma Bakanı James Mattis, 23 Ağustos'ta Ankara'da temaslarda bulunmuştu. Ziyareti değerlendiren Gazeteci Amberin Zaman, Türkiye'nin Mattis'ten PKK üst  düzey yöneticilerine yönelik suikastler için işbirliği talebinde bulunulduğunu yazdı.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde bulunan basın da 23 Ağustos'ta yaptığı haberlerde Cemil Bayık'a yönelik suikast hazırlığında olan bir MİT Timinin yakalandığını iddia etmişti. KCK konuya ilişkin açıklama yaptı.. 


Rudaw’da yer alan habere göre, KCK üyesi Diyar Xerib, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) suikast için görevlendirdiği “yetkililerini” Süleymaniye’de yakalandığını doğruladı. Xerib, gerekli görürlerse isim ve fotoğrafları medyayla paylaşmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Cemil Bayık’ı kaçırma veya öldürme girişimi

Süleymaniye’de Cemil Bayık’ı kaçırma veya öldürme girişiminde bulunacakları iddia edilen bazı MİT üyelerinin PKK tarafından yakalandığı haberi 23 Ağustos tarihinde bölgesel medyada yayımlanmıştı. KCK yaptığı açıklama ile iddiaları doğruladı.

Saray’ın Pentagon’dan talebi: PKK üst düzey kadrosuna yönelik suikastler için işbirliği

ABD Savunma Bakanı James Mattis 23 Ağustos’ta Ankara’yı ziyaret etmişti. Mattis, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmişti. Görüşmelerin içeriği hakkında her iki taraftan da dişe dokunur açıklama yapılmadı.

Ziyaret sonrası gazeteci Amberin Zaman, Mattis’in temaslarına ilişkin yazısında konuk bakandan PKK üst düzey kadrosuna yönelik suikastler için de işbirliği talebinde bulunulduğunu yazmıştı.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim