Gazete EmekABD'de Demokrat Partili başkan aday adaylarından Bernie Sanders, seçilirse Ermeni soykırımını tanıyacağını söyledi. Sosyalist siyasetçi, 24 Nisan'daki başkanlık açıklamasında 'soykırım' sözcüğünü kullanacağını söyledi.

ABD’de Demokratik Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders, 1915’i Ermeni Soykırımı olarak tanıyacağını söyledi. 2020 seçimleri için kampanyasını sürdüren sosyalist siyasetçi, Ermeni nüfusun yoğun bulunduğu Los Angeles’ta katıldığı yuvarlak masa toplantısında “Bence soykırım artık tartışma konusu olmaktan çıkmıştır” dedi.

Sanders, seçilmesi halinde ABD başkanlarının geleneksel olarak yaptığı 24 Nisan açıklamasında ‘soykırımdan soykırım olarak söz edeceğini’ söyledi. Sanders bir gazetecinin, “Türk hükümetine karşı koyacak ve başkanlık yıllık Ermeni Soykırımı anma mesajında soykırım sözcüğünü resmen kullanacak mısınız” sorusuna, “Evet, bence soykırım artık tartışma konusu olmaktan çıkmıştır” yanıtını verdi.

Sanders şu anda da, Demokrat Senatör Bonon Menendez ile Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz’un hazırladığı Ermeni Soykırımı Tasarısı’nı destekleyen senatörler arasında yer alıyor. 


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim