Gazete Emek- Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İki başkan Suriye’de iki ülkenin güvenlik hedeflerine ulaşmaları için koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldı” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki Mahmur kampı çevresi ile Şengal’e yönelik hava saldırılarına ilişkin “Operasyonlarımızı yaptık. Gerisi gelecektir” dedi.

Erdoğan ayrıca ABD’nin ismini anmadan “Münbiç (Minbiç) hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyorlar” diye belirtti ve Fırat’ın doğusuna müdahale konusunda ‘yeteri kadar zaman kaybedildiğini, tek bir günlük gecikmeye dahi tahammül olmadığını’ kaydetti.

Bu konuşmadan saatler sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Anadolu Ajansı’na göre Erdoğan, Trump’a Suriye’deki ‘güvenlik endişelerini’ aktardı. Haberde Erdoğan ile Trump’ın Suriye’de daha etkin bir koordinasyon sağlanması konusunda mutabakata vardığı da belirtildi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin bir açıklama da ABD’den geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yazılı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İki lider, Türkiye ve ABD’nin Suriye’deki güvenlik endişeleri ve teröre karşı mücadele de dahil ikili meseleleri ele aldı. İki başkan Suriye’de iki ülkenin güvenlik hedeflerine ulaşmaları için koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldı.”

Kaynak: Gazete Karınca
 

Editör: TE Bilişim