Gazete Emek- Aşı çalışmalarına yatırımları nedeniyle koronavirüsle ilgili komplo teorilerinin odağında bulunan ABD'li iş insanı Bill Gates, hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gates, "Küresel bir salgına karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulunduğum için beni bundan sorumlu tutan insanların olması çok ironik" dedi.

Bir pandeminin ortasında olunduğunu hatırlatan Gates, gerçekler üzerinden bir tartışma yürütmenin önemine dikkat çekti. Koronavirüs salgınının yaratılmasında Bill Gates’in parmağı olabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ayrıca, 2021'in ilk çeyreğinde dört adet koronavirüs aşısının bulunmasını beklediğini söyledi.

Başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates vakfı aracılığıyla eşi ile birlikte koronavirüs aşı çalışmalarını destekleyen Gates, "Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı" diye konuştu. Gates, bunun yepyeni stratejiler gerektiren acil bir durum olduğunu belirtti.

Kaynak: DW Türkçe

Editör: TE Bilişim