Gazete Emek- Heşdi Şabi, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin isteği ile Irak güçleri ile birlikte Kerkük'e saldırmıştı. İran'a bağlı Heşdi Şabi güçlerinin şimdiki hedefi ise kendilerini Kürdistan bölgesine saldırdtan İbadi oluyor. 


Irak Başbakanı Haydar İbadi ile İran destekli paramiliter örgüt Haşdi Şabi arasındaki gerilim büyüyor. Haşdi Şabi'nin seçimlere katılamayacağını savunan İbadi, şimdi de Haşdi Şabi bünyesinde yer alan gruplar içinde büyük yolsuzlukların yapıldığını söyledi.


Irak Başbakanı İbadi, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, Haşdi Şabi milislerine verilen maaşların seçim kampanyası için harcandığını belirtti.

İbadi: Heşdi Şabi büyük yolsuzluklar yapıyor

Haşdi Şabi içerisinde olmayan bazı grupların adının da olduğunu ifade eden İbadi, “Haşdi Şabi bünyesinde yer alan gruplar içerisinde büyük yolsuzluklar yapılıyor. Haşdi Şabi milislerinin maaşlarının bir bölümü seçim kampanyaları için harcanıyor. Aynı zamanda silahlı gruplar içerisinde gerçek olmayan birçok hayali isim var” diye konuştu.

İbadi, Irak anayasasının askeri kişi ve grupların seçimlere katılmasına izin vermemesi gerekçesiyle Haşdi Şabi’nin seçimlere katılamayacağını dile getiriyordu. Fakat Abadi, Haşdi Şabi liderlerinin seçimlere katılmasını engellemede başarılı olamadı.

Bu siyasi çatışma yakın zamanda askeri çatışmaya dönebilir

Heşdi Şabi liderlerinden de Irak Başbakanı İbadi'ye yönelik sert mesajlar verildi. İlerleyen zamanlarda kol kola Kürdistan'a saldıran bu iki güç arasında büyük çatışmaların yaşanma ihtimali çok yüksek olarak değerlendiriliyor. 

Editör: TE Bilişim