Gazete Emek-İngiltere Parlamentosunda yapılan oylamada Başbakan May hükümeti, 306'ya karşı 325 oyla güvenoyu aldı.
 
Theresa May Başbakanlığındaki İngiltere Hükümetinin AB’yle vardığı Brexit anlaşmasının dün parlamentoda ezici bir çoğunlukla reddedilmesinin ardından bugün hükümet için güven oylaması yapıldı.

Oylamada Başbakan Theresa May hükümeti 306'ya karşı 325 oyla güvenoyu aldı. May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının tarihi bir farkla reddedilmesi sonrası güven oylaması, muhalefetteki İşçi Partisi'nin talebi ile gündeme alınmıştı.

BBC'nin haberine gmere Başbakan May güvenoyu alması sonrası, "alternatif bir Brexit planı" için muhalefet partileriyle görüşmeler yapmak istediğini açıkladı.

Ancak ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, görüşmeler için öncelikle İngiltere'nin AB'den anlaşma olmadan ayrılması ihtimalinin dışlanmasını şart koşuyor. Liberal Demokrat Parti de aynı tavrı benimsedi. Bu durumda gözler yeniden Başbakan May'e çevrildi. Theresa May, oylama öncesi yaptığı açıklamayla, güvenoyu alması halinde haftaya milletvekillerinin önüne alternatif bir planla geleceğini söyledi.

PARTİLERLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Anlaşmanın reddedilmesinin ardından "Parlamento sözünü söyledi ve şimdi hükümet dinleyecek" diyen May, yarın bazı milletvekilleriyle görüşeceğini ve partiler arası bir diyalog kurulmasını istediğini belirtti.

May'in, Brexit ile ilgili olarak belirlediği "kırmızın çizgilerinden" bu görüşmeler sırasında vazgeçebileceği belirtiliyor. Ancak bunun kabinesinde istifalara yol açabileceğini söyleyenler de var. Hükümet güvenoyu almasaydı ve 14 gün içinde hükümet kurulmayacak olsaydı, İngiltere erken seçime gidecekti. İngiltere'de normal şartlarda genel seçim 2022 yılında yapılacak.

Editör: TE Bilişim