Gazete Emek-Kerkük'te yaşananlardan sonra KDP ile YNK arasındaki sert tartışma devam ediyor. KDP'ye yakın medya grupları Bafil Talabani'yi hainlikle suçluyor. Bafel Talabani ise yaptığı açıklamada "Biz birileri ile anlaşarak çekildik peki onlar niye çekildi" dedi. 

70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, Bafel Talabani’nin ihanet ettiğini söyleyerek, Irak güçleri ve Haşdi Şabi tarafından işgal edilen toprakların tümünün alınacağını belirtti.

Kuveyt Al Rai Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Cafer Şeyh Mustafa, Kerkük’ten çekilmelerinin taktiksel olduğunu, Peşmergeleri korumak ve iç çatışmanın önüne geçmek için bunun yapıldığını ifade etti.

İran ve Türkiye’nin Kerkük’ü işgal etmesi için Irak güçlerine yeşil ışık yaktığını dile getiren Cafer Şeyh Mustafa şunları söyledi: “Irak askerleriyle Haşdi Şabi, Tahran öncülüğünde Kürdistan topraklarını işgal etti.

Kerkük olayında, etrafında küçük bir grup dışında kimsenin bulunmadığı Bafel Talabani ihanet etti. Bu yaşananlardan sonra biz de iç çatışmayı önlemek ve sorunları diyalog yoluyla çözmek için çaba sarf ettik.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmergenin birlikte hareket etmesi ve işgal edilen toprakların geri alınması emrini verdi.

Kürtler, Irak ve Haşdi Şabi tarafından işgal edilmiş topraklarını geri almakta ısrarcılar. Halkımızın tüm topraklarını koruyacağız. Vatanımızı koruyacağız. Hiçbir tehdit karşısında geri durmayıp bu kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim