Gazete Emek- Afrin'e yönelik başlatılan kara ve hava harekatına ilişkin ABD'den uyarılar gelirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı telefon konuşmasını anlattı. 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı telefon görüşmesinde Reyhanlı’yı önceki gece vuran roketlerin Afrin’den atılıp atılmadığı tartışması yaşadıklarını anlattı.

“Afrin’i en kısa sürede temizleyip gerçek sahiplerinin yerleşmesini hedeflediklerini” söyleyen Dışişleri Bakanı, Bağdat’a yaptığı geziden dönüşte gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’la birlikte Sincar’a da ortak operasyon yapmayı konuştuklarını açıkladı. Hürriyet ve Habertürk’te yer alan haberlere göre Çavuşoğlu’nun açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

LÜTFEN ONLARIN AĞZIYLA KONUŞMAYIN: 

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson telefon görüşmesinde dedi ki; ‘Mevlüt, arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre Türkiye’ye roket falan atmamışlar’. Ben de dedim ki ‘Biz kendi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiyi dikkate alırız.’  Şunu da söyledim. Fırat Kalkanı operasyonu sırasında YPG size ‘Rakka’ya girmeyiz, sizinle işbirliği yapmayız’ diyordu. Şimdi de benzer bir şey yapıyorlar. ‘Kaynaklarını check et, bizimle onların ağzıyla konuşmayın’ dedim. Biz ABD’ye diyoruz ki, ‘yanımızda değilseniz gölge etmeyin, karşımıza da çıkmayın’

Editör: TE Bilişim