Gazete Emek- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, eski ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile kararlaştırılan 19 Mart'taki Minbiç ve Afrin'deki durumun konuşulacağı toplantının ertelenebileceğini açıkladı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, ABD ile 19 Mart tarihinde yapılacak toplantının ertelenebileceğini söyledi. 

19 Mart'ta yapılacak toplantı eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyareti sırasında kararlaştırılmıştı. Ancak Tillerson dün görevinden alındı. 19 Mart'taki görüşmede Minbiç ile Afrin Harekatı'nın masaya yatırılması bekleniyordu.  

Çavuşoğlu Tillerson'ın yerine getirilen Mike Pompeo ile aynı anlayışla çalışmak istediklerini de söyledi.  

Çavuşoğlu ayrıca "Suriye'nin doğusu olsun batısı olsun biz her yerde Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Zeytin Dalı operasyonunun amacı bu bölgedeki ülkemize tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmektir. Gittiğimiz her yerde sivillere destek veriyoruz. Operasyonun amacı Suriye topraklarını işgal etmek değil" şeklinde konuştu. 

LAVROV: ABD SURİYE'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Çavuşoğlu'nun Ankara ve Washington'ın Suriye konusundaki temasları konusunda kendisini bilgilendirdiğini söyledi. ABD'yi Suriye'yi bölmeye çalışmakla suçlayan Lavrov, "Bundan şüphe duymak için hiçbir sebep yok. Bunun için çeşitli yöntemler kullanıyor. Sözgelimi Suriye'de, (ABD'nin Şam'ı bombalamak için bahane olarak kullanabileceği) yeni bir provokasyon hazırlığında olunduğunu ve bu provokasyonun kimyasal silah kullanımı içerdiğini söylemiştik." dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca Türkiye'nin aldığı S-400 füze sistemlerinin teslimatının hızlandıracağını belirtti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim