Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü yaptığı konuşmada, "Yere yıktığın düşmanı tekmeleme, İsrail’deki Yahudi değilsin" sözlerini kullanmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Erdoğan'ın bu sözlerine "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" cümleleriyle yanıt vermişti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in dünkü açıklamalarının ardından, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da kendisine sorulan bir soruyla polemiğe dahil oldu. 

Çavuşoğlu, Tunus ziyareti kapsamında Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Cihinavi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Netanyahu’nun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili paylaşımına ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, "Netanyahu son günlerde çok huzursuz. Çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. Netanyahu’nun son zamanlarda özellikle PKK terör örgütüne karşı büyük bir sempatisi var. Çünkü onlar aracılığıyla, PKK/YPG aracılığıyla Suriye’yi bölmek istiyorlardı. Planları suya düşünce huzursuz olmaya başladı. Dikkat ederseniz sürekli, sözde Kürt kardeşlerimizin ismini kullanarak Cumhurbaşkanımıza iftiralar atmaya çalışıyor. Haddini de aşıyor" dedi.

Çavuşoğlu, "PKK ile Netanyahu’nun başka bir ortak özelliği var. En büyük özelliği, her ikisinin de bebek katili olmasıdır” diye konuştu. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim