Gazete Emek-Nazi Almanya'sının diktatörü Adolf Hitler'in 2. dünya savaşından sonra Kolombiya'ya gittiği iddia edildi. 

ABD'de eski başkan John F. Kennedy suikastiyle ilgili 3 bine yakın gizli belgenin yayınlanmasının ardından ilginç bir belge daha ortaya çıktı. Belgedeki iddialara göre Adolf Hitler 1955 yılında Kolombiya'da yaşıyordu!

CIA’in gizliliğini kaldırdığı bir belgede Adolf Hitler’in İkinci Dünya Savaşı sonrası Kolombiya’da yaşamaya devam ettiğinin iddia edildiği ortaya çıktı.

Newsweek’in haberine göre, John F. Kennedy suikasti ile ilgili yayınlanan dosyaların bir parçası olan istihbarat belgesinde, bir muhbir, CIA ajanı ‘Cimelody-3’e “Hitler’in halen yaşadığını” bildiriyor! Ajanın arkadaşı olduğu bilinen bu muhbir, SS ajanı Phillip Citroen’in de Kolombiya’nın Tunja şehrinde “Hitler ile temas halinde” olduğu haberini veriyor.

Rapora göre Citroen muhbire, “Almanların Hitler’i takip ederek Tunja’ya geldiğini” söylüyor. Citroen’in verdiği bilgiye göre orada Hitler’i ‘der Führer’ diye çağırıp, Nazi selamı veriyorlar.

Raporda ayrıca Hitler’in ‘soyadını değiştirmiş’ olduğu iddia ediliyor ve ‘Adolf Schrittelmayor’ olarak yaşamına devam ettiğini gösterdiği belirtilen bir kişinin fotoğrafına yer veriliyor. Fotoğraftaki Hitler olduğu belirtilen kişinin de ‘SS subayı Citroen’ olduğu iddia ediliyor. Citroen’in ‘Hitler’in 1955’te Arjantin’e gitmek üzere Kolombiya’dan ayrıldığı’ iddiası da belgede yer alıyor.


Tarihçiler, Hitler’in savaşın son günlerinde, Sovyet Ordusu Berlin’e yaklaşırken silah ve siyanürle intihar ederek öldüğünü kabul ediyor. Fakat Rusya’nın Hitler’e ait olduğunu öne sürdüğü kafatasını 2009’da inceleyen Connecticut Üniversitesi’nden Nick Bellantoni ve ekibi, kafatasının “20-40 yaşları arasında bir kadına ait olduğunu” açıklamıştı.

CIA’in iddialar hakkında ‘şüpheci’ davrandığı ancak ciddiye aldığı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim