Gazete Emek- Trump Davos’ta siyaset ve iş dünyasının liderlerinin katılımıyla düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamada, Çin ile ikinci aşama ticaret anlaşmasına ilişkin müzakerelerin çok kısa sürede başlayacağını söyledi.

ABD Merkez Bankası'na (Fed) eleştirilerine devam eden Trump, Fed'in çok yavaş faiz indirimine rağmen bu rakamlara ulaştık" dedi.

Diğer ülkelere ABD'yi örnek almalarını öneren Trump, "Diğer ülkelere bürokrasiyi azaltmayı, ABD örneğini izlemeyi öneririm" ifadelerini kullandı.

 “NAFTA’yı terk ettik. En kötü anlaşmalardan biriydi. Onun yerine bir ticaret anlaşması getirdik” diyen Trump, “NAFTA yıllardır 10 yıllarca süren sisitemin bize ne kadar kötü olduğunu gösterdi. Ücretler düştü, fabrikalar ürünler kötü etkilendi. Bu artık böyle gitmeyecek. Ben seçildiğimde temizlemem gereken enkazdı. Yeni bir sistem koymak istedik, çalışanları öncelikli yapmaya çalıştık. Ticaret anlaşmaları bu yüzden önemli. Kongrede bu zaten geçti” diye konuştu.

Trump, konuşmasına ABD’nin Başkanlığını yaptığı süre boyunca ülkede yaşanan gelişmelerden söz ederek “Amerikan rüyası geri döndü, her zamankinden de büyük ve daha iyi bir şekilde” ifadelerini kullandı.

Başkanlığı sürecinde ABD’nin büyük bir ekonomik gelişme sağladığını ve mevcut durumda dünyanın öncüsü olduğunu ifade eden Trump, bu süreçte 7 milyon kişiye iş imkanı sağladıklarını kaydetti.

Önceki yönetimin 67 bin iş yerini kapattığını belirten Trump bunlardan 12 binini yeniden açıp işletmeye başladıklarını söyledi.

ABD Başkanı Libya'ya petrol üretiminin hemen yeniden başlaması çağrısında bulunduklarını da belirtti.

Başkan Trump, Greta Thunberg ve diğer iklim aktivistlerine gönderme yaparak “Kıyamet kehanetlerini reddetmeliyiz. Zaman kötümser olma değil iyimser olma zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim