Gazete Emek- ABD Başkanı Donald Trump, yanlış bilgi içeren bir paylaşımına Twitter’dan uyarı gelmesi üzerine sosyal medya şirketlerine tehdit geldi. Trump, sosyal medya platformlarına düzenleme getirileceğini veya bazılarının kapatılacağını söyledi.

ABD Başkanı yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetçiler Sosyal Medya Platformlarının muhafazakâr sesleri tamamen susturduğunu hissediyor. Bunun bir kez daha olmasına izin vermemek adına onları güçlü bir şekilde düzenleyeceğiz veya kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Trump ile Twitter arasında yaşanan gerilim, ABD Başkanı’nın dün gece attığı iki tweet nedeniyle patlak verdi. Trump, Kaliforniya’da başkanlık seçimi oylamasının korona virüsü nedeniyle başkanlık seçimleri için posta üzerinden yapılması planına karşı çıktı; eyaletin Demokrat yönetimini ‘herkese oy pusulası dağıtmakla’ suçladı. Twitter ise dezenformasyona karşı yeni aldığı kararlar çerçevesinde, paylaşımların altına Trump’ın bu iddiasının teyide muhtaç olduğunu belirten bir uyarı koydu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim