Gazete Emek- Bir süredir popüler sosyal medya platformu Twitter’ı alacağı iddialarıyla gündeme gelen Tesla’nın kurucusu, milyarder Elon Musk’la yapılan pazarlık süreci sona erdi.

 

 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın aldı.

 

Twitter’dan yapılan açıklamada, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifi üzerinde kesin olarak anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

 

Açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından Twitter’ın özel bir şirket haline geleceği ifade edildi.

 

 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, İŞLEYEN BİR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR"

 

Elon Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” ifadesini kullandı.

 

Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istediğini belirten Musk, Twitter’ın muazzam bir potansiyeli olduğunu, onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.

 

 

 

TRUMP: TWİTTER'A DÖNMEYECEĞİM 

 

 

Twitter'ın Elon Musk'a satılmasını olumlu olarak değerlendiren eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'a dönmeyeceğini, onun yerine kendi girişimi olan "Truth" adlı sosyal medya platformunda yoluna devam edeceğini açıkladı.

 

Trump, iş insanı Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık bir bedelle Twitter'ı satın alacağının açıklanmasının ardından kendisiyle ilgili kamuoyunun merak ettiği soruyu yanıtladı.

 

Fox News kanalına konuşan Trump, 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınının ardından temelli kapatılan Twitter hesabıyla ilgili, "Twitter'a dönmeyeceğim, Truth platformunda kalacağım. Umarım Elon Twitter'ı satın alır çünkü o Twitter'ı geliştirecektir, o iyi bir adam, ancak ben Truth'ta kalacağım" ifadelerini kullandı.


 

Editör: TE Bilişim