Gazete Emek- Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), İran’ın, Erbil’in Koye ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) ile Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) karargahlarına yönelik saldırıları ve 3 Kürt’ü idam etmesini kınadı.

ENKS, İran’ın, Erbil’in Koye ilçesinde HDK ile KDP-İ karargahlarına yönelik saldırıları ve 3 Kürt’ü idam etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İran, terörü tüm yönleri ve şekilleriyle yaymaya devam ediyor. İran, 3 Kürt gencini idam ederek, dünyadaki tüm insan hakları kuruluşlarının talebini reddetti ve insan hakların dair tüm yasaları çiğnedi” denildi.

Bombardımanda şehit ve yaralıların olduğu hatırlatılan açıkalamada, “İran, içişlerine karışmak suretiyle, bölgedeki ülkeleri savaşa sokup söz konusu ülkelerin tüm zenginliklerini yok etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Saldırıları kınayan ENKS, açıklamasında şu ifadelere verdi:

“İran, Kürt halkının iradesini kıramaz. Kürtler bu tür saldırılarla meşru haklarını elde etme çabasından vazgeçmez.

Her iki partiye ve şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Uluslarası toplumu teröre karşı durmaya çağırıyoruz.”

Dün HDK’nin Koye’deki karargahına 10 roketle saldırı düzenlenirken, İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP-İ) merkez binası da hedef oldu.

Saldırıda HDK’nin üst düzey yetkililerinden hayatını kaybeden ve yaralananlar oldu. Olay, HDK’nin 6 ayda bir yapılan toplantısı sırasında oldu.

Saldırılarda 14 kişi şehit düştü, 40 dolayında kişi de yaralandı.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim