Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Yahudi Ulus Devlet Kanunu hakkında sert eleştirilerde bulundu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik sert eleştirilerine cevap verdi.

Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yahudi Ulus Devlet Kanunu hakkında konuştu. Erdoğan, "Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bu dünya Yahudilerine bir ana vatan sunmaktan ziyade tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır" ifadelerinde bulundu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'demokrasi şampiyonu' diye niteleyerek, 'Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik saldırısının bu yasaya edilmiş en büyük iltifat olduğunu' söyledi.

Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:

"FİLİSTİNLİLERİ YAŞADIKLARI YERLERDEN AYRILMAYA ZORLUYORLAR"

"Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Zulme uğrayan her kardeşimizle biz de tarifsiz sıkıntılar yaşıyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. İsrail’in Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin coğrafyasında gerçekleştirdiği saldırılar tam anlamıyla bir insanlık suçudur. Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçları olmayan sivil Filistinlilerin üzerine tankıyla, topuyla, uçağıyla, keskin nişancısıyla giden İsrail terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Asıl vahim olanı ise dünyanın İsrail tarafından katledilen yüzlerce ve yaralanan onbinlerce Filistinliyi görmezden gelmiş olmasıdır. Buna karşılık olaylarda hayatını kaybeden tek bir İsrail askeri için neredeyse herkes harekete geçmiştir. Ortada bir savaş yoktur. Ortada sadece İsrail yönetiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve uyguladığı insanlık dışı vahşet vardır. İsrail kadın, yaşlı, çocuk demeden önüne geleni vurarak, yaralayarak, öldürerek hele hele kadınları yerlerde sürükleyerek insanların evlerini başlarına yıkarak Filistinlileri yaşadıkları yerlerden ayrılmaya zorluyorlar. "

"SİYONİST, FAŞİST, IRKÇI DEVLET"

"Geçtiğimiz günlerde İsrail Parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu bu ülkenin gerçek niyetini tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. Filistin halkıyla Kudüs’ü ziyaret eden Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik tüm haksız uygulamalar baskılar tecritler bu kanun ile meşrulaştırılmaktadır. Gasp ettiği toprakları yerleşim yerleri adıyla masumlaştırmaya çalışan İsrail bu kanunla yaptığı hırsızlığa kendince bir kılıf icat etmiştir. Karşımızda kendi tanımladığı bir topluluk dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail 'in dünyadaki en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır."

"HİTLERİN RUHU YENİDEN HORTLAMIŞTIR"

" İsrail 'in bu düzenlemeden sonra siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile bunların sonuçları konusunda söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Hitler 'in ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bu dünya Yahudilerine bir ana vatan sunmaktan ziyade tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır. Dünyada yönetim ilkelerini dini referanslara dayandıran devletleri en şiddetli şekilde eleştiren hatta fiili müdahalede bulananların İsrail’in Yahudi şeriatını esas alan bu kanununa ses çıkartmamaları da ayrı bir ikiyüzlülüktür. Bugün yaşananlara susanlar yarın yaşanacak daha büyük acıların dökülecek kanların müsebbipleri olacaktır. Türkiye olarak, İsrail yönetiminin tüm haksızlıklarına uyguladığı tüm zulümlere karşı çıkmayı, Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. İslam dünyasını Hristiyan alemini dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri kurumları sivil toplum kuruluşlarını medya mensuplarını İsrail’e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz." 

NETANYAHU'DAN YANIT: BU YASAYA EDİLMİŞ İLTİFAT

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik sert eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'demokrasi şampiyonu' diye niteleyen Netanyahu, 'Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik saldırısının bu yasaya edilmiş en büyük iltifat olduğunu' söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Netanyahu, ''Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye karanlık bir diktatörlüğe dönüşürken, İsrail , vatandaşlarının eşit haklarını yasadan önce de yasan sonra da koruyor'' dedi.  İsrail lideri, 'Erdoğan'ın Suriyelileri ve Kürtleri katlettiği, kendi vatandaşlarını hapse attığı' iddiasını da tekrarladı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim