Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün partisinin Ümraniye İlçe kongresinde İsrail askerlerinin Gazze sınırında eylem yapan 15 Filistinli'yi öldürmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "İsrail, Filistin'de uğradığı zulmün altında kalacaktır. Arkasına saklandığı güçler bugün İsrail'i koruyabilir ama yarın ne olacağını Allah bilir, onu da söyleyeyim. Biz, haklı davalarında sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. İsrail terörünü her fırsatta ve her zeminde ifşa etmeye devam edeceğiz"  dedi.

NETANYAHU: GÖRÜNEN O Kİ ANKARA'DA 1 NİSAN BÖYLE KUTLANIYOR

Netanyahu kişisel Twitter hesabından yanıt verdi. Netanyahu, "Dünya’nın en ahlaklı ordusu yıllarca ayrım yapmadan sivilleri bombalayan birinden ders almayacaktır. Görünen o ki Ankara’da 1 Nisan böyle kutlanıyor" diye konuştu.

ERDOĞAN: EY NETANYAHU KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER

Erdoğan, Adana'da bugün partisinin il kongresine katılmak için bekleyen AKP'lilere hitap etti. İsrail askerlerinin Gazze sınırında eylem yapan 15 Filistinli'yi öldürmesine yine tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye’ye sataşmasınlar. Önce teröristleri Elize Sarayı’nda kabul edenler kendilerine çeki düzen versinler. Kendilerine çeki düzen vermeyenler kusura bakmayanlar Türkiye’nin dostluğunu da kaybederler. Dün İsrail’in Başbakanı muhatabım değil de bir laf etmiş. Şu ettiği lafa bak. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, ağızları dilleri var hakkı söylemez. Kalpleri mühürlü. Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ve ordusu mazlumlara karşı cesur ama mazlumların dışında korkak, ürkek. Zaten zalimler hiçbir zaman cesur olamaz ve zalimler hiçbir zaman zafer anıtı dikemez. Kalkmış bizim Afrin’de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulüm ettiğini söylüyor. Ey Netanyahu sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil sen terör devletisin.

Kudüs’te yaptıkların ortada. Ya senin dünyada sevenin yok sevenin. İşte BM’de aldığın cevap ortada. Yani benim nükleer silahım var diye hava atma. Yeri geldiğinde o nükleer silahların da çalışmaz. Mazlumla uğraşma. Bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de olumlu bir kelam bulamazsın.

NETANYAHU'YA AFRİN YANITI

Erdoğan salonun içerisindeki konuşmasında da Netanyahu'ya yüklenmeye devam etti. Netanyahu'nun Afrin operasyonuna ilişkin sözlerine sert tepki gösteren Erdoğan, "Sen kalkıp da bizim Afrin operasyonumuza söz söyleyemezsin. Bizim alnımız her zaman dik. Biz gittiğimiz her yere huzur getiririz. Onun için diyoruz ki kimse Türk askerinin varlığından rahatsızlık duymasın" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim