Gazete Emek- Wall Street Journal gazetesi için bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’e bir “uluslararası terörle mücadele operasyonunun” gerekli olduğunu, ancak Suriye Devlet Başkanı Esad’ın yönteminin yanlış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi için “Dünya Esad’ı durdurmalı” başlıklı bir makale kaleme aldı.

Suriye’nin İdlib vilayetindeki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan’a göre “uluslararası terörle mücadele operasyonu” gerekli, fakat Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yöntemi yanlış.

“Masum insanlar terörle mücadele adına kurban edilmemelidir” diyen Erdoğan, Rusya ve İran’a da seslenerek, İdlib’in için “köprüden önceki son çıkış” ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Eğer Avrupa ve ABD şimdi harekete geçmede başarısız olursa sadece masum Suriyeliler değil, tüm dünya bedel ödemeye katlanacaktır. Türkiye yanı başındaki katliamı durdurabilmek için tüm gücüyle elinden geleni yapmıştır. Başarılı olduğumuzdan emin olmak için dünyanın kalanı da dar kişisel çıkarları bir kenara koymalı ve bunları siyasi çözüme yöneltmelidir.”

Erdoğan İdlib’e yönelik saldırının ufukta gözüktüğünü, bunun karşısında pasif kalmanın bedelinin ise büyük olacağını da yazdı.


Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim