Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı telefon görüşmesine değindi. Afrin'de yaklaşık 2 bin dönümlük bir bölgenin kontrol altına alındığını söyleyen Erdoğan, "Buraya geri dönüş başladı. Dün akşam ABD Başkanı Trump ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AKP Bağcılar İlçe Kongresi için dışarıda bekleyenlere seslendi.
 
‘YA TÜRKİYE’Yİ TERK ETTİLER YA DA CEZAEVİNDELER’

15 Temmuz’da darbecileri başarılı olamadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeciler hedeflerine ulaşamadı. Hepsi ya Türkiye’yi terk ettiler ya da şu anda cezaevlerinde sürelerini dolduracaklar. Hukuk devam ediyor. 3193 gazimiz var Allah’tan onlara şifa diliyorum” dedi.

‘DEVAM EDECEĞİZ’

“40 yıldır bu PKK rahat durmuyor” diyen Erdoğan, “Sabrettik, sabrettik, sabrettik bir yere kadar. Artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde inlerine girdik mi? Suriye’ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3700’i aştı. Devam ediyoruz, devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘TRUMP’LA DA PUTİN’LE DE GÖRÜŞTÜM: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Zeytin Dalı Harekatı’yla 2 bin dönümlük alanın TSK ve ÖSO kontrolüne geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Buraya da artık geri dönüş başladı. ABD Başkanı Trump’la, 2 gün önce de Sayın Putin ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız” dedi.

Afrin’deki harekatın devam ettiğini belirten Erdoğan, “Noktayı koyduk ama Afrin’le bitmeyecek. İdlib, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam” diye konuştu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim