Gazete Emek- Almanya’nın İngolstad kentinde Batman’ın Kozluk ilçesi nüfusuna kayıtlı Ümit Acar adlı genç, Erdoğan'ın Almanya ziyaretini protesto ederek kendini yaktı. Bedenini ateşe veren genç kendini yakmadan önce sosyal medya platformu üzerinden yayınladığı canlı videoda eyleminin amacını anlattı. Acar yaşamına son vermeden önce yayınladığı videoda Türkiye Almanya ilişkilerinin yanı sıra PKK lideri Öcalan'ın İmralı Cezaevi’ndeki koşullarını da yapacağı eylem ile protesto edeceğini belirtti.

Sabah saatlerinde evden ayrıldıktan sonra saat 11.00 sıralarında bulunduğu yerin konumunu bir yakınına göndererek bedenini ateşe veren Acar’ın cenazesi polis tarafından bulundu.

Facebook üzerinden yayınladığı videoda eyleminin amacını anlatan Acar, "Biliyorsunuz bugün Erdoğan Almanya’ya geliyor bu protestomun bir nedeni de budur. Almanya ile Türkiye’nin dostluklarının bize yaşattıklarını biliyorsunuz. Türkiye ile Almanya’nın 300 yıla varan bir dostlukları vardır. Halepçe katliamının Almanya’dan gönderilen kimyasal gazlarla gerçekleştiğini de biliyoruz. Rojava’da Kürtlere dönük gerçekleştirilen katliamların tümünde Almanya’nın Türkiye’ye verdiği silahların payı vardır. İşte bu şartlarda Erdoğan tekrar Almanya’ya geliyor. Bu nedenle ben bu eylemi gerçekleştireceğim" ifadelerine yer verdikten sonra yaşamına son veriyor.

Acar'ın cenazesi halen polis tarafından kaldırıldığı Münih’teki bir hastanenin morgunda tutuluyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim