Gazete Emek-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ki partisinin grup toplantısında ABD'ye yönelik sarfettiği "Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yemedikleri çok açıktır" sözlerine ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert cevap verdi. 


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun en üst düzey komutanı Korgeneral Paul E. Funk’ın “Minbiç’ten çıkmayacağız; vurursanız, agresif karşılık veririz” sözlerine karşılık, “Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’den geldi.

Nauert, gerçekleştirdiği basın toplantısında bir gazetecinin “ABD’nin hiç Osmanlı tokadı deneyimi oldu mu? Erdoğan’ın neyi kastettiğini biliyor musunuz? Bu konuda bir fikriniz var mı?” sorusuna yanıt verdi.

‘Tillerson Erdoğan’la güvenlik endişelerini görüştü’


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’ye yapacağı ziyareti hatırlatan Nauert, “Sayın Bakan, Erdoğan’la bizim endişelerimiz ve NATO müttefiğimiz olan Türkiye’nin son derece meşru güvenlik endişeleri konusunda çok açık bir şekilde görüştü” dedi ve şunları söyledi:

Türkiye’nin Suriye’nin bazı bölgelerinde faaliyet gösteren bazı unsurlar konusunda son derece meşru güvenlik endişeleri olduğunu anlıyoruz. Bunu anlıyoruz ve bu konuda hem onlar için hem Suriye’dekiler için hem de ABD ve diğerleri için işe yarayan bir çözüm üzerinde konuşabilmek istiyoruz.

Erdoğan’ın ‘Osmanlı tokadı’ açıklamasını ‘komik’ olarak değerlendiren Nauert, “Bakanın görüşmelerinin önüne geçmek istemiyorum ve bahsettiğiniz komik yorumla ilgili olarak da her yabancı liderin açıklamasına cevap veremeyeceğim” dedi.

Kaynak: Karınca

Editör: TE Bilişim