Gazete Emek-AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası’nın açılış maçı için gittiği Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi bir araya geldi.

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2014’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu.

Bir süre önce normalleşme süreci başlamış, 9 yıl aradan sonra bakan düzeyindeki ilk ziyaret gerçekleştirilmiş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mısır’a gitmişti.

Liderler düzeyinde ilk buluşma ise Katar’da gerçekleşti.

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin daveti üzerine, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.

SİSİ'DEN 'KATİL' DİYE SÖZ ETMİŞTİ 

AKP'li Cumhurbaşkanı burada, geçmişte defalarca “katil” olarak tanımladığı Sisi ile bir araya geldi. Erdoğan, Sisi ile gülümseyerek el sıkıştı.

Sisi hakkında Erdoğan daha önce, “Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi” şeklinde çok sayıda sert eleştiride bulunmuştu.

Kaynak: Birgün 

Editör: TE Bilişim