Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Başkanı Vladimir Putin ile Doğu Guta’daki kimyasal saldırıyı görüştüler.

Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

Doğu Guta'daki kimyasal saldırıya ilişkin endişelerini dile getirdiği görüşmede Erdoğan, Putin’e, sivil ölümlerinin engellenmesi ve insani yardımların ulaştırılması için birlikte çalışmanın önemini vurguladığı belirtildi.

Erdoğan-Putin, ay başında Ankara'da gerçekleşen ÜDİK toplantısından ve Suriye konusundaki 3’lü Zirve'nin sonuçlarından duydukları memnuniyeti de dile getirdikleri kaydedildi.

Bu arada Angela Merkel ile Vladimir Putin, arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde de Doğu Guta’daki kimyasal saldırı değerlendirildi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, iki liderin telefon görüşmesi gerçekleştirerek Suriye’deki durum ile Ukrayna krizini ele aldığı kaydedildi.

Suriye’deki durumu ele aldığı belirtilen açıklamada Merkel ile Putin, “Rusya tarafından, bu konudaki provokasyon ve spekülasyonların kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi” denildi.

Açıklamada ayrıca, Putin’in, uluslararası toplumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2401 sayılı Kararı'na uygun olarak Suriye'deki ihtiyaç sahibi insanlara insani yardım sağlama çabalarının pekiştirilmesinin öneminin vurguladığı kaydedildi.

Ukrayna’nın doğusundaki durumun da ele alındığının aktarıldığı açıklamada, Minsk Anlaşması'nın krizin çözümünde alternatifsiz bir araç olduğunun vurgulandığı belirtildi.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim