Gazete EmekErmenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, Türkiye ile yapılması planlanan protokollere ilişkin konuştu. Sarkisyan, Mart ayından itibaren tüm protokolleri hükümsüz ilan edeceklerini söyledi. 


Serj Sarkisyan, 2009’da imzalanan ama bugüne kadar onaylanmayan Türkiye’yle diplomatik ilişkilerin kurulmasına ilişkin protokolleri 2018’in ilkbahar aylarında ‘hükümsüz’ ilan edeceklerini açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Sarkisyan, “Ermenistan, uzun zamandır uygulama konusunda hiçbir olumlu ilerlemenin yaşanmadığı bu koşullarda bu protokolleri hükümsüz ilan edecek. 2018 ilkbaharına, deneyimin de gösterdiği gibi boş olan bu protokoller olmadan gireceğiz” dedi.


Ermeni lider, “O günden bugüne belgeler onaylanmadı. Hatta Ankara’nın karanlık çekmecelerinde çürümeye bırakıldı. Dahası Türkiye protokollerin ruhuna uymayan, mantık dışı ön koşullar üretti” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, “Türkiye’nin liderleri protokol belgelerini sonsuza kadar ellerinde rehin tutabileceklerini ve kendi bakış açılarına uygun zamanda ortaya çıkarabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diye konuştu.

"Protokollerin gerçekten var olan sorunlara var olan çözümler sunmak amacıyla müzakere edildiğini" söyleyen Sarkisyan, “Her şeye rağmen Ermenistan, tüm komşu ülkelerin, olası tüm anlaşmazlıkları tartışmak ve çözüm bulmak için normal ilişkiler üretmek, kurmak ve desteklemek zorunda olduğu kanısında” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim