Gazete Emek- Amerika'da 9 yaşındaki bir çocuk intihar etti. Annesi, çocuğunun eşcinsel olduğunu açıkladığını ve bu yüzden zorbalığa maruz kaldığını söyledi.

ABD’nin Denver kentinde okulda dört gün boyunca arkadaşlarının zorbalığına maruz kalan ve tehdit edilen dokuz yaşındaki bir çocuk intihar etti. Annesi Leia Pierce, bu yaz Jamel Myles’in kendisine eşcinsel olduğunu açıkladığını ve ‘Eşcinselliğimden gurur duyorum. Okul başladığında arkadaşlarıma da söyleyeceğim’ dediğini aktardı. Pazartesi günü okula başlayan Jamel’in cesedi, Perşembe günü evinde bulundu.

‘OKULDAKİLER KENDİMİ ÖLDÜRMEMİ SÖYLEDİ’

Çocuğun annesi, Jamel’ın ablasına “Okuldaki çocuklar bana kendimi öldürmemi söylediler” dediğini iddia etti. Oğlunun eşcinsel olduğunu açıklarken çok korktuğunu belirten anne, “Ona, onu hâlâ çok sevdiğimi söyledim. Jamel’in ölümü, umarım okulda zorbalığın etkileri konusunda insanları bilinçlendirir” diye konuştu. Jamel’in intiharından sonra okuduğu ilkokul için psikologlar görevlendirildi. Ailelere mektuplar gönderilerek yardım önerildi.


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim