Gazete Emek-Fransa'nın çağrısı üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Afrin konusu ile toplanıyor. Bugün yapılacak toplantı öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Fransa'ya tepki gösterdi. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'ye Afrin operasyonunu sonlandırma çağrısı yaptı ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

 
BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Le Drian gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye'deki harekatın "insani durum üzerinde yaratacağı" risklerin değerlendirileceğini söyledi.

Le Drian, Afrin operasyonunun yaratacağı riskleri "çok ciddi" olarak nitelendirdi.

Le Drian, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “tarafların çatışmaya bir son vermeleri ve bölgeye insani yardım ulaşımı sağlamaları gerektiğini” söyledi.

Türkiye'den Fransa'nın bu kararına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu toplanmaya çağırmasını değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian’le görüştüğünü ve toplantının Suriye hakkında genel bir çağrı olduğu bilgisini aldığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Fransa’dan bize destek vermesini bekleriz” dedi. Afrin’e yönelik askeri müdahaleyi BMGK’ya götüren ülkelerin müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler olarak değerlendirileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Bu bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Reyhanlı’ya yaptıkları saldırı bunları son çırpınışları. Yanı başımızda böyle bir tehdit varken kimse bizden durmamızı beklemesin” dedi.

Editör: TE Bilişim