Gazete Emek- Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gazetecilere Afrin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Afrin konusunda açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Suriye gibi egemen bir ülkede işgali asla desteklemeyeceğiz” dedi. Türkiye’nin operasyon boyunca uymadığı BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararını da hatırlatan Macron, bu ihlali de ‘hiçbir zaman onaylamayacaklarını’ vurguladı.

Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi öncesi gazetecilere konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ile birlikte operasyon düzenlediği ve iki ayın sonunda girebildiği Afrin konusunda açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in haberine göre “Afrin konusunda her zaman net olduğunu” belirten Macron, “Türkiye’nin güvenlik kriterlerini göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak Suriye gibi egemen bir ülkede işgali hiçbir zaman desteklemeyeceğiz. Ülke savaş durumunda olsa bile” dedi.

Macron, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de ateşkes kararına atıfla Fransa’nın katkıda bulunduğu ve Rusya’nın da desteklediği BM kararlarının ihlalini de hiçbir zaman onaylamayacaklarını vurguladı.

Kaynak: Gazete Karınca
 

Editör: TE Bilişim