Gazete Emek- Fransa Eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Batı Kürdistan’da (Rojava) siyasi diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi.

Fransa Eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Qamişlo'da düzenlenen Afrin’de Etnik Temizlik ve Demografik Değişim konferansının ardından K24’e konuştu.

“Fransa’nın sürekli Suriye’de kalacağına inanmayın” Kouchner, “Şuanda Fransız güçlerin ABD güçleriyle Rojava’da olmaları iyi bir iş ama bu sürekli olmayacak. Sizinle burada yapacaklarınızı gerçekleştirmeniz lazım. Kendi halkınız içerisinde ulusal diyaloğu başlatmanız ve barışı gerçekleştirmeniz lazım. Çünkü bu topraklardan siz sorumlusunuz; Fransa ve Amerika sorumlu değil” ifadelerini kullandı.

Batı Kürdistan’da barış içerisinde yaşanılması gerektiğini belirten Fransa Eski Dışişleri Bakanı, “Sizin barış içerisinde yaşamanız lazım. Sonra bu bölgeyi geliştirmelisiniz. Sonra bu bölgede farklı bir sistem oluşturmak üzere komşularınızla diyaloğa başlamalısınız. Bizim Afrin’deki demografik değişiklikle ilgili konferansa katılmamız insani bir davranıştır. Ama sonrasında sorumluluk sizin ve bu çok sorunlu bölgede barışı sağlamanız için diyaloğunuzu sürdürmeniz lazım” diye konuştu.

Kouchner, “Türkiye, İran, Suriye ve Irak arasında, Putin ve Trump’ın siyasetleri arasında zor bir süreç olacak. Zor ve zaman gerektiren bir iş ama ilk adım bu konferansla atılmış oldu” dedi. 

Eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Afrin halkına yardım edecekleri mesajını verdi.

Bugün Mısır, ABD, Fransa, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden katılımcının yer aldığı Afrin’de Etnik Temizlik ve Demografik Değişim konferansı başladı.

Eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Batı Kürdistan (Rojava) Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği Afrin’de Etnik Temizlik ve Demografik Değişim konferansına katılmak üzere Rojava’ya geldi.

Bugün Mısır, ABD, Fransa, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden katılımcının yer aldığı Afrin’de Etnik Temizlik ve Demografik Değişim konferansı başladı.

Eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de, Batı Kürdistan (Rojava) Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği Afrin’de Etnik Temizlik ve Demografik Değişim konferansına katılmak üzere Rojava’da bulunuyor.

Qamişlo'da basın toplantısı düzenleyen Eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Afrin halkına yardım edecekleri mesajını vermişti.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim