Gazeteemek- Kolombiya'da Devrimci Silahlı Güçler, (FARC) ile Kolombiya hükümetinin barış anlaşmasına varmasının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. FARC Gerillaları, barış anlaşmasının ardından sivil hayata adapte olmak için futbol takımı kuruyor. 


FARC üyeleri, eski gerillalar ve sivillerin kuracağı futbol takımına La Paz FC (Barış FK) ismi verildi. FARC yetkilileri kulübün zaman içinde Kolombiya Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalara katılabilmesini umduklarını söyledi. Eski gerilla lideri Walter Mendoza kulübe dair, “Biz FARC savaşçılarının sivil hayata uyum sağlamasını ve bir futbol kulübü içinde savaş mağdurlarıyla buluşabilmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.


...


Venezuela merkezli TeleSur’un haberine göre FARC ve Kolombiya hükümeti gerillaların enerji ve tutkularının spora aktarılmasının ulusal barış anlaşmasına katkı sağlamasını umuyor. Projenin başındaki isimlerden olan avukat Felix Mora Ortiz, Kolombiya gazetesi El Espectador gazetesine yaptığı açıklamada “FARC’ın ideolojik ve askeri kanadı olduğu kadar Spor kanadını da geliştirme kapasitesi olduğunu biliyordum” dedi.


...


Yaklaşık iki yıllık müzakerelerin ardından silahsız siyasi bir harekete dönüşmeyi amaçlayan FARC gerillaları varılan anlaşma kapsamında silah bırakıp ‘Yeşil Bölge’ adı verilen alanlara geçiş yapıyor. Her ne kadar tüm gerillalar silah bırakmamış olsa da bölgelere geçişler devam ediyor. Yeşil Bölgelerde gerillaların sivil hayata adapte olabilmesi için pek çok spor alanı da bulunuyor. 

Editör: TE Bilişim