Gazete Emek- Libya Ulusal Ordusu lideri General Halife Hafter, Berlin Konferansı'na katılacağını duyurdu.

Berlin Konferansı, 19 Ocak Pazar günü, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek.

Hafta başında Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Berlin'de 19 Ocak günü Libya Barış Konferası'na ev sahipliği yapacaklarını duyurmuştu.

Konferansa, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir’in yanı sıra BM, Avrupa Birliği (AB), Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılacak.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter’in de konferansa davet edildiği belirtilmişti.

MOSKOVA'DAN AYRILMIŞTI

General Halife Hafter, ateşkes anlaşmasını imzalamadan Rusya’dan ayrılmıştı.

Hafter, görüşmelerin yapıldığı masadan pazartesi akşamı kalkmış, ateşkesi imzalamak için önce salı sabahına kadar süre isteyip ardından Moskova'dan ayrılmıştı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS, LİBYA'DA

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Halife Hafter ile görüşmek üzere Libya'ya gitti.

Maas, Bingazi'ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, Berlin süreciyle Libya'da barış görüşmelerine başlama konusunda uzun zamandır en iyi fırsatın yakalandığını belirterek, "Aylardan beri ülke dışından gelen silah ve savaşçıların ölümcül akışını nasıl durduracağımızı müzakere ediyoruz. Bu konuda uzlaşmaya varmak için pazar günü tüm önemli uluslararası aktörleri masaya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim