Gazete Emek- Hollanda’nın Utrecht kentinde yolcu tramvayında silahlı saldırı meydana geldi. Belediye başkanı, saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kriz durumuna geçtiklerini ifade etti.

Utrecht polisi, 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında silahlı saldırının gerçekleştirildiğini, saldırı sebebiyle yaralıların olduğunu duyurdu. Polis, açıklamasında saldırının bir ‘terör eylemi olma ihtimalinin’ de değerlendirildiğini belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre ise bir görgü tanığı, “Bir adam çılgınca ateş etmeye başladı” dedi.

Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Utrecht’te tramvay seferleri durduruldu. Saldırgan ise olay yerinden kaçtı. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi. Polis vatandaşların evlerinden çıkmamasını istedi.

SALDIRININ FAİLİ GÖKMEN TANIŞ

Görgü tanıkları saldırı sonrası kırmızı renkli bir otomobilin bölgeden ayrıldığını; saldırganın içinde olabileceğini söyledi.

Hollanda polisi, saldırının faili olarak 37 yaşında Türk kökenli Gökmen Tanış’in bilgisi ve fotoğrafını paylaştı.

BBC Türkçe’ye konuşan Utrecht’te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış’ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan’a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, “Birkaç sene önce IŞİD’le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti.” dedi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim