Gazete Emek- Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Almanya'da camilere ve Türk derneklerine yönelik saldırılarla ilgili Almanya'ya nota verildiğini açıkladı. Bozdağ, "Bu saldırılardan büyük bir endişe duyuyoruz" dedi.


Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi.

Irak’la PKK’ye karşı ortak harekat yapılması konusunda görüşmeler yapıldığını belirten Bekir Bozdağ, “Irak hükümetiyle yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Irak hükümeti de terör örgütüne karşı bir anlayış birliğine varmıştır. Benden kimse bir takvim vermemi beklemesin. Davulla, zurnayla oraya gitmeyeceğiz” dedi.

ABD ordusunun İncirlik Üssü’nden çekileceği ve Almanya’da camilere yönelik bir soru üzerine Bozdağ, “ABD’li yetkililer bu haberleri yalanladı” şeklinde yanıt verdi.

Almanya’da camilere yönelik saldırılara değinen Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“Biz bu saldırılardan büyük bir endişe duyuyoruz. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının güvenliğinden birinci dereceden sorumluluk Almanya devletine, hükümetine, güvenlik güçlerine aittir. Sadece 2018’de 7 tane kayda geçmiş saldırı var. Bu saldırıları yapanlardan yakalanan var mı, daha görmedik. Bugün Dışişleri Bakanlığımız, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni konuta çağırdı. Kendisine bu saldırılarla ilgili gerekli uyarılar yapıldı ve elden bir nota verildi.”


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim