Gazete Emek- İngiliz İşçi Partisi yetkilileri, PYD denetimindeki Kamışlı'yı ve Kobani'yi ziyaret etti. PYD'li yetkililerle görüşen İngiliz lordu Glasman, "Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız" dedi.


Aralarında İngiliz Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle’ın da bulunduğu İşçi Partili siyasetçiler, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı ve Kobani bölgesini ziyaret etti.


Suriye’nin Kamışlı kentinde dün PYD yetkilileri ile bir araya gelen İngiliz İşçi Partisi heyetinin bugün de Kobani’ye geçerek burada da yine yetkililerle görüştükleri belirtildi. PYD’nin eski eş Başkanı Salih Müslim’in kardeşi Enver Müslim ile görüşen İngiliz heyetinin daha sonra Kobani’deki mezarlığı ziyaret ettiği ifade edildi. İngiliz Milletvekili Lloyd Russell-Moyle, Kobani ziyareti ile ilgili bazı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. İngiliz Milletvekili, paylaşımlarında, mezarlıkları ziyaret ettiğini, Afirin’den gelen sığınmacılar ile görüştüklerini ve yine Kobani’de yerel yetkililerle görüştüklerini söyledi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim