Gazete Emek- Bugün gerçekleştirilen Irak Parlamento Seçimleri’nde ilk gelen sonuçlara göre Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Bölgesi’nin 3 ilinde birinci oldu.

Bugün Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde vatandaşlar sandık başına gitti.

Rûdaw’ın seçim merkezlerinden aldığı ilk sonuçlara göre, KDP,  Kürdistasn Bölgesi'nin genelinde en çok sandalye kazanan parti oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, KDP Duhok’ta 9 sandalye, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) ise 2 sandalye aldı. Duhok’ta kota kapsamında Hristiyanlara bir sandalye düşüyor.

KDP’nin Erbil’de 8 sandalye, Musul’da 7 ve Süleymaniye’de 2 sandalye aldığı ifade edildi.

KDP’li Hewrami: KYB hile yaptı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Hemin Hewrami, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) oylarının sahtekarlık yapılarak arttırıldığını söyledi.

Hemin Hewrami Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Süleymaniye ve Halepçe’deki oy sayımlarında KYB lehine sahtekarlık yapıldığına dair güçlü şüpheler var” dedi

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“KYB’nin oylarının diğer partilerin aldığı oyların toplamından fazla olması mantıklı değil. Bu yüzden oylar elle sayılmalı. KYB’nin oyları sahtekarlık yapılarak arttırıldı. KYB Halepçe’de 2014 yılında 11 bin olan oy sayısını 30 bine yükseltti. Sahtekarlık yapıldığı açık bir şekilde ortada.”

 
Goran: KYB ağır silahlarla merkezimize saldırıyor

Değişim Hareketi (Goran) Süleymaniye’deki merkezlerinin ağır silahlarla hedef alındığını duyurdu.

Goran’ın resmi televizyonu, Kürdistan Yurtseverler Birliği‘nin (KYB) anti terör güçleri sorumlusu Lahur Şeyh Cengi’nin talimatıyla partinin Zergete Tepesi’ndeki merkezlerinin ağır silahlarla hedef alındığını açıkladı.

Süleymaniye’den bildiren Rûdaw muhabiri Hawkar Yasin, Zergede Tepesi’ne giden yolların kapatıldığını aktardı.

Muhabirimiz, “Goran’ın merkezi yakınlarında siyah plakaları askeri araçlar bulunuyor. Mahallenin elektikleri kesildi. Toplanan kalabalık dağıtıldı” dedi.

4 Kürt partisi toplandı

Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu), Demokrasi ve Adalet Koalisyonu ve Kürdistan İslami Topluluk (Komel) yetkilileri Goran’ın Zergete Tepesi’ndeki merkezinde bir araya geldi.

Elektronik seçim sisteminin hacklendiğini iddia eden 4 parti, sayımların elle yapılması talebinde bulunuyor.

4 parti, Süleymaniye’nin genelindeki seçimlerin şaibeli olduğunu belirterek sonuçları reddettiklerini açıkladı.

Goran: Sistem hacklendi

Değişim Hareketi (Goran), Süleymaniye’de elektronik seçim sisteminin hacklendiğini iddia etti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Süleymaniye Teşkilatı Sorumlusu Hakim Kadir, “Partimiz Irak Parlamentosu seçimlerinde Süleymaniye’de birinci parti oldu” dedi.

Kürdistan halkı ve KYB taraftarlarını kutladığını belirten Kadir, KYB’nin halkın verdiği desteğe layık olmaya çalışacağını ifade etti.

Goran Seçim Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, Süleymaniye’de elektronik seçim sisteminin hacklendiği iddia edildi.

Seçim sonuçlarının elle sayılması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

 “Seçim merkezlerinde görevli olan Goran’lı memurlar seçim sonuçlarını imzalamadı. Süleymaniye’nin Bahtiyari Seçim Merkezinde  seçim sonuçlarının elle sayılmasından sonra sonuçlar partimiz lehine değişti.”

Öte yandan, KDP, Goran, Yekgırtu, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu, Komel ve Yeni Nesil partileri tarafından yapılan ortak açıklamada, Halepçe’deki seçim sonuçlarının hile yapılarak bir parti lehine değiştirildiği belirtildi.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim