Gazete Emekİran'da Kürt gençlerinin idam edilmesinin ardından bu defa ise iki Kürt hamalın sırtından vurularak öldürülmesi bardağı taşıran son damla oldu ve Kürtler protesto için sokaklara çıktı. 


İran’ın Kürdistan eyaletinin Bane kentinde sırtında yük taşıyarak sınır ticareti yapan iki Kürt hamalın Devrim Muhafızları tarafından vurularak öldürülmesi sonrası halk sokağa döküldü. Polisin biber gazı kullanması sonucu en az iki eylemci yaralandı.

Erbil’den yayın yapan Rudaw sitesinin haberine göre, Bane’de çok sayıda kişi bugün kepenk indirerek yetkilileri protesto etmek için sokağa döküldü. Çok sayıda kişinin, hamalların öldürülmesini protesto etmek için belediye binasının önünde toplandığı belirtiliyor.

Merivan kentinde de dükkan sahiplerine kepenk indirme çağrısı yapıldığı belirtiliyor.

Rudaw’a konuşan bir görgü tanığı ise iki eylemcinin polisin biber gazı kullanması sonucu yaralandığını anlattı.

İran’da dağlık Irak sınırında sırtlarında yük taşıyarak sınır ticareti yapan ve ‘kolber’ diye adlandırılan hamallar, sık sık yetkililer tarafından hedef alınıyor. İran yönetimi geçen yıl, kolberlerin sınır muhafızları tarafından hedef alınmaması için özel lisanslar çıkarmaya başlamıştı.

İki yıl önce de, İran’ın Kürt kenti Mahabad’da istihbaratçıların tecavüzüne uğradığı için intihar ettiği konuşulan Farinaz Hosravani’nin ölümü sonrası isyan çıkmıştı. (Dış Haberler)

Editör: TE Bilişim