Gazete Emek- CNN'ne konuşan iki ABD'li resmi yetkili ortaya çıkan belirtilerin tehditleri izlemeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Resmi yetkililerden biri, "Bölgedeki tüm Patriot bataryaları ve güçlerimiz alarm durumunda, eli kulağında bir saldırıya karşı" dedi.

CNN'ne göre, ABD Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'deki askeri üslerine muhtemel bir saldırı istihbaratına sahip.

Ortadoğu'daki Amerikan istihbaratı, İran'ın aralarında balistik füzeler ve insansız hava araçlarının da bulunduğu silahlarında hareketlilik gözledi.

ABD'li yetkililere göre, İran muhtemel bir saldırı için silahlarının yerini değiştiriyor veya muhtemel bir ABD harekatına karşı silahları güvenli bir yere götürüyor olabilir.

İran füze güçleri teyakkuza geçti

Öte yandan Reuters’e konuşan ABD'li üst düzey bir yetkili, Washington'ın, İran genelindeki füze güçlerinin teyakkuz haline geçtiğini gözlemlediğini söyledi.

İsmini açıklamak istemeyen yetkili, İran füzelerinin belirli bir hedefi olup olmadığının bilinmediğine işaret etti.

ABD'li yetkili açıklamasında, "Şu açık ki yüksek alarm durumuna geçtiler. Bu alarm durumunun savunma amacıyla daha iyi hazırlanmak için mi yoksa saldırıya hazırlık için mi olduğu şu an için belirsiz. Ancak durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim