Gazete Emek- İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) yönelik hava saldırısı başlatıldığını duyurdu. Devrim Muhafızları'nın Telegram kanalından yapılan açıklamada, Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'ne (PJAK) ait üslerin hedef alındığı belirtildi. Rûdaw, Kürt partilerin Erbil’in Koye ilçesi ile Süleymaniye’nin Qaladize ilçesindeki üs ve karargahlarının vurulduğunu aktardı.

 

 

Yarı resmi Mehr haber ajansı, İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) ile Komala'ya yönelik bir saldırı düzenlendiğini de açıkladı. Devrim Muhafızları'na bağlı Fars Haber Ajansı ise saldırıların, İran'da Mahsa (Jîna) Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından başlayan protestolara destek veren IKBY'ye 'yanıt' niteliğinde olduğunu belirtti. Haberde, "Saldırılar, ayrılıkçıların İran'da devam eden huzursuzluğa verdiği desteğe yanıt olarak düzenlendi" ifadeleri kullanıldı. Devrim Muhafızları, Kürt partileri Amini'nin ölümünün ardından düzenlenen protestolarda 'kaos ve kargaşayı körüklemek' ile suçladı.

 

 

 

 

SALDIRI SÜRÜYOR

 

 

 

Rojnews’e konuşan İran Komünist Partisi (Komünist Derneği) Kürdistan Örgütleri Politbüro üyesi Hasan Rahman Pena, İran rejim güçlerine ait bir SİHA’nın sabahtan bu yana Süleymaniye yakınlarındaki Zirgiwê bölgesindeki Komeleya Rojhilatê Kurdistanê güçlerine ait üsleri bombaladığını söyledi. Pena, saldırıların devam ettiğini bildirdi. 

 

 

 

KOYE’DE 4 ÖLÜ, 14 YARALI

 

 

 

Rejim güçleri, Koye’deki Hizba Demokratik ya Kurdistan’ın üslerini de bombaladı. Koye Sivil Savunma Müdürü Goran Ahmed Simaqe, Koye’deki saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin de yaralandığını duyurdu. Simaqe, şunları söyledi: “Şu ana kadar Demokrat üssünden Koye Hastanesi’ne getirilenlerden 4'ü yaşamını yitirdi. 14 kişi de yaralı. Olay yerinde hala yaralılar var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz.” 

 

 

 

4 GAZETECİ YARALANDI

 

 

 

Kürdistan 24 TV kanalı muhabiri Soran Kamran ile bir kameraman, Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (PAK) genel merkezinde haber takibi yaparken, buraya isabet eden başka bir füze nedeniyle ağır yaralandı. Hewlêr’in Koyê ilçesinde de saldırıları takip eden Zom haber sitesi muhabiri ve bir kameraman da dahil olmak üzere 4 gazeteci yaralandı.

 

 


 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim