Gazete Emek- Bugüne dek defalarca öldüğü iddia edilen IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı. Bu, Bağdadi’nin yaklaşık bir yıl aradan sonra ortaya çıkan ilk ses kaydı sayılıyor. Mesajlaşma ağı Telegram üzerinden yayılan 55 dakikalık ses kaydında, Türkiye ile ABD arasındaki Pastör Brunson krizine değinilmesi dikkat çekiyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, dün gece IŞİD’in medya kolu El Furkan’ın yayınlandığı ses kaydında Bağdadi olduğu iddia edilen kişi, ‘ABD’nin tarihinin en zayıf ve istikrarsız döneminden geçtiğini’ öne sürüyor ve Ankara ile Washington arasındaki Pastör Andrew Brunson krizi gibi güncel siyasi gelişmelere değiniyor.

BRUNSON DETAYI

Henüz Bağdadi’ye ait olup olmadığı bağımsız kaynaklarca teyit edilemeyen ses kaydında, Türkiye’nin baskılara rağmen Pastör Brunson’ı serbest bırakmamasının ABD’nin zayıflığının göstergesi olduğu savunuluyor.

Ses kaydında IŞİD’le mücadele eden ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler tehdit ediliyor; ‘cihada devam’ çağrısı yapılıyor.

Kayıtta ‘halifeliğin varlığını sürdüreceği ve düşmanlara karşı savaşacağı’ öne sürülüyor; Batılı ülkelerde yaşayan IŞİD yanlılarına bulundukları ülkelerde saldırılar düzenleme çağrısı yapılıyor. Kurban Bayramı’nda yayınlanması dikkat çeken kaydın Bağdadi’ye ait olup olmadığı henüz tespit edilebilmiş değil.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim