Gazete Emek- IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürüldüğü iddiası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. IŞİD millitanları Bağdadi'nin öldürüldüğünü ve yeni bir halifenin bile ilan edildiğini iddia etti.  Irak’tan yayın yapan El Sumarya televizyonunun, Ninova vilayetinden ismini vermediği bir kaynağa dayanarak Bağdadi’nin öldüğünü duyurdu.

Kaynağın anlattığına göre, IŞİD militanları Bağdadi’nin ölümünü doğruladıkları ve ‘yeni halife’yi ilan ettikleri kısa bir açıklama yaptı.

Kamuoyu önünde ilk kez 2014’te, Musul’da ‘halifeliğini’ ilan ettiği sırada görüntülenen IŞİD lideri El Bağdadi’nin bugüne dek birçok defa öldürüldüğü öne sürülmüştü. IŞİD militanlarının bu iddiayı doğruladığına dair bir haber ilk kez geliyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı 16 Haziran’da Bağdadi’nin Rakka’nın güneyindeki IŞİD karargâhına düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini ve teyit sürecinde olduklarını açıklamıştı. ABD’den 23 Haziran’da yapılan açıklamadaysa Amerikan ordusu ve istihbaratının henüz bu bilgiyi teyit edemediği belirtilmişti. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim