Gazete Emek- İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla gözaltına alınan İsrail uyruklu çiftin de aralarında bulunduğu üç kişi tutuklanmıştı.

Reuters’ın aktardığına göre Başbakan Bennett haftalık kabine toplantısının başında, İsrailli çift Natali ve Mody Oknin’in ailesiyle görüştüğünü ve onları İsrail’e geri getirmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

İsrail başbakanı durumun ‘kazara karmaşık bir duruma karışan iki masum siville ilgili olduğunu’ kaydetti.

Bennett daha önceki açıklamasında çiftin, ‘yetkililer tarafından vurgulandığı gibi, herhangi bir İsrail kurumu için çalışmadığını’ kaydetmişti.

Ajansların, çift ile Türkiye vatandaşı İ.A’nın, kulede görevli bir personelin ihbarı üzerine gözaltına alındığını kaydetmişti. Ajansların yayınladığı habere göre; personel, ‘restoran bölümüne gelen çift ile İ.A.’nın, kule pencerelerinden Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çekip birbirlerine gösterdikleri’ yönünde ihbarda bulundu

İSRAİL BASININDAN TÜRKİYE'YE TURİZM BOYKOTU ÇAĞRISI

   

Jerusalem Post gazetesi Erdoğan'ın evini fotoğrafladıkları gerekçesiyle Türkiye'de gözaltına alınan İsrailli çiftin serbest bırakılması için boykot çağrısı yaptı.

İstanbul'da Çamlıca Kulesi'nde fotoğraf çekerken "Erdoğan'ın evini çektikleri" gerekçesiyle tutuklanan 40'lı yaşlardaki İsrailli karı-kocanın serbest bırakılması için İsrail basınından Türkiye'ye karşı boykot talebi geldi.

Jerusalem Post gazetesi "Ülkeyi boykot etmek Türklerin çifti serbest bırakması için yeterli değilse, o zaman diğer –daha sert eylemler– düşünülmelidir" diyerek Natali ve Mordy Oaknin'i derhal serbest bırakılmadığı takdirde İsrail hükümetinden Türkiye'ye karşı başta turizm boykotu olmak üzere çeşitli yaptırım adımları atmasını talep etti.

Turizm boykotunun yetersiz olması durumundaysa gazete bunun ABD, İngiltere, Almanya olmak üzere diğer ülkelerde de ses getirecek şekilde yayılması ve "İsrail'in doğu Kudüs'teki egemenliğini baltalayan" Türkiye menşeli STK'lara yaptırım uygulamak ve Türkiye'ye ve Türkiye'den uçuşları yasaklamak şeklinde genişletilmesi şeklinde çağrıda bulundu.

İSRAİL TÜRKİYE TİCARİ VE TURİZM İLİŞKİLERİ 

ABD ve İsrail arasındaki uçuşlarda THY seferleri büyük bir pay sahibiyken İstanbul Havalimanı önemli bir aktarım noktası görevi görüyor.

Jerusalem Post, "ekonomisi sarsılan Türkiye"nin bu yılın ilk dokuz ayında İsrail ile 2 milyar dolarlık ticaret fazlası verdiğine" dikkat çekerken 2019'da İsrailli turistlerin Türkiye'deki en kalabalık 16. grup olduğunu hatırlattı. Geçtiğimiz ay İsrailli turistlerin en çok gittiği ikinci ülke Türkiye olmuştu.

Geçen ay ülke dışına çıkan 383 bin İsraillinin yüzde 11,5'i Türkiye'ye turist olarak gitti.

KONUYU HABER YAPAN GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

'Casusluk' iddiasıyla tutuklanan İsrailli çiftin haberini yapan gazeteci canlı yayın sırasında tutuklandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çiftle ilgili haber yapan İsrailli gazeteci canlı yayın sırasında gözaltına alındı.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, polisin, İstanbul'da haber yaparken gözaltına alınan Kanal 13 muhabiri Ali Mograbi’nin, tüm fotoğrafları silindikten sonra otelden ayrılmamasının istendiği öğrenildi.

Habere göre, Mograbi’nin polislerin bütün gün onu takip ettiğini söylediği de aktarıldı.

Editör: TE Bilişim