Gazete Emek- İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveçli ünlü sanatçılar Zara Larsson, Molly Hamar, Benjamin Ingroso, Oscar Zia, Saliboy, Jonas Gardel tarafından “Rojava’ya destek gecesi” düzenlendi.

Geceye ünlü Kürt sanatçılar Ciwan Haco ve Nasır Rezazi’nin yanı sıra İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Eşbaşkanı İlham Ahmed de katıldı.

Gecede bir konuşma yapan İsveçli Bakan, Kürtlerin Cenevre’de gerçekleştirilen Anayasa Komitesi görüşmelerine katılmalarını desteklediklerini söyledi.

İsveç hükümetinin şu ana kadar Rojava’ya 100 milyon kronluk yardımda bulunduğunu dile getiren Ann Linde, “Kürtlerin dağlardan başka dostu yoktur deyimi artık doğru değil. Ben sizin dağınızım" dedi.

Türkiye'nin, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonunu da eleştiren Linde, “Türkiye, Suriye’nin en huzurlu bölgesine saldırdı. Bu saldırı yüzünden en az 170 bin kişi göçetmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Rojava’daki savaş ve çatışmalarda yaralanan 10 yaşındaki bir çocuğun fotoğrafından çok etkilendiğini dile getiren Linde, “O resim hafızama kazındı” ifadesini kullandı.  

Editör: TE Bilişim