Gazete Emek- Demokrat Parti Kurultayı'nın dördüncü ve son gününde başkan adayı Joe Biden, Delaware eyaletinin Wilmington kentinden 

ABD’de 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde 4 günlük Demokrat Parti Kurultayının son günü, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın resmen adaylığı kabul etmesiyle son buldu. Biden, memleketi Delaware'den canlı yayınla kurultaya katılan Biden, partililere hitap etti.

Bidem, ABD Başkanı Donald Trump'ı yenmek için tüm Demokratlarla birlikte var güçleriyle çalışacakları sözünü verdi. 

Biden, Başkan Trump’ın ülkede çok fazla öfke, çok fazla korku, çok fazla bölünmeye yol açtığını belirterek “Burada ve şimdi size söz veriyorum, bana başkanlığa emanet ederseniz, karanlığın değil ışığın müttefiki olacağım. İnsanlar için bir araya gelme zamanı artık geldi. Amerika’daki bu karanlık dönemin üstesinden gelebiliriz ve geleceğiz. Gururlu bir Demokratım ve partimizin bayrağını genel seçimlere taşımaktan gurur duyacağım. Bu nedenle, ABD Başkanı adaylığını büyük bir onur ve alçakgönüllülükle kabul ediyorum” dedi.

Seçildiğinde ayrımcılık yapmayacağını, sadece partisini değil herkesi temsil edeceğini dile getiren Biden, “Demokrat aday olurken, Amerikanın başkanı olacağım. Bana destek vermeyenler için de destek verenler için yapacağım kadar çok çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın sadece kırmızı ve mavi eyaletlerden oluşmadığını kaydeden Biden “Bu kampanya sadece oy kazanmakla ilgili değil. Amerika'nın kalbini onun ruhunu kazanmakla da ilgili. Sadece tepedeki ayrıcalıklı kişiler için değil, bu ülkeyi ayakta tutanlar çalışanlar için kazanacağız” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin ise 27 Ağustos'ta Kovid-19 salgınından dolayı yine sanal ortamda gerçekleştireceği kurultayın son gününde Trump'ın yeniden başkan adayı olarak resmen ilan edilmesi bekleniyor.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim