Gazete Emek- ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar tüm dünyada etkisini sürdürürken, Kanada’da polis şiddetine karşı düzenlenen prostolarda Başbakan Justin Trudeau, göstericilerle beraber diz çöktü. Daha önce birçok kez sessiz kaldığı ve ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirmekten kaçındığı için tepki çeken Trudeau, protestoda da sessizliğini korudu.

Siyah bir maske takan ve güvenlik görevlileriyle beraber başkent Ottawa’da düzenlenen ‘No justice = No peace (Adalaet yoksa eşitlik yok)’ eylemlerine katılan Trudeau, protestocularla beraber diz çöktü.

‘TRUMP’A KARŞI GEL’

Floyd’un öldürülmesinin ardından tepkisiz kaldığı için eleştirilen Trudeau, protesto sırasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Eylemcilerden bazıları Trudeau’ya teşekkür ederken, çoğu protestocunun ‘Trump’a karşı gel’ diyerek slogan attığı kaydedildi.

DOKUZ DAKİKALIK SESSİZLİK

Polis Derek Chauvin’ın, George Floyd’u dokuz dakika boyunca boğazına bastırarak öldürmesini anan protestocular, dokuz dakika boyunca sessiz kaldı.

Pazartesi günü, düzenlediği bir basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Floyd protestoları karşısında verdiği tepkiler ve polis saldırıları sorulduğunda, Trudeau’nun ‘dili tutulmuş’, soruları yanıtlamaktan kaçınmıştı. Trudeau’ya, Trump’ın tavrıyla ilgili ne düşündüğü ve ‘eğer bu soruya yanıt vermek istemezse, bunun nasıl bir mesaj göndereceği’ soruldu. Trudeau’nun bu soruyu yanıtlamadan önce yaklaşık 20 saniye duraklaması dikkat çekmişti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim