Gazete EmekKanada Demokratik Kürt Federasyonu ve Toronto Kürt Dernegi üyeleri Muhafazakar Parti lideri  Andrew Scheer ile biraraya geldi.

Toronto'da gerçekleştirilen görüşmede Afrin Harekatı ile ilgili çağrı yapıldı. 

Federasyon üyeleri Afrin'de yasanan sivil ölümlerine iliskin Muhafazakar partinin ana muhalefet partisi olarak uzerine düşeni yapmasını istedi. Kanada Demokratik Kürt Federasyonu Eşbaşkanı Gürkan Ormangoren yapılan gorüşmede Türkiye'nin Afrin'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, yapılan bu saldırılarda yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. 

Kente yönelik ağır silahlarla yapılan saldırılarda aralarında bir hastanenin de bulundugu cok sayida binanin enkaza döndüğünü iddia eden Ormangoren, yaşananların uluslararasi insan haklarına aykırı olduğunu söyledi ve Muhafazakar parti üyelerinin parti olarak parlamentoda bunu dile getirmelerini istedi.

Ormangoren ayrıca Afrin'de yaşananlara sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geldigini belirterek, Kanada parlamentosunun Türkiye'ye dur çagrısı yapmasini istedi. Federasyon Eşbaşkanı ayrıca Kanada'nın yaklasik 150'e yakin IŞID uyesini ülkeye kabul ettigini belirterek bunun Kürtler için kabul edilemez bir durum olduğunu ve Kanada toplumu için de kaygı yaratan bir durum oldugunu belirtti. 

Ana muhalefet partisi lideri Andrew Scheer, Afrin'de yaşananlari yakından takip ettiklerini belirterek konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Afrin için daha önce acıklama yaptıklarını belirten Scheer, yaşanan sivil ölümlerine karşı derin endişe duyduklarini ifade etti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim