Gazete Emek- Kanada, saldırı İHA’larının bileşenlerinin Türkiye’ye ihracını askıya aldığını duyurdu. Gerekçe olarak İHA’ların Karabağ’da sivillere yönelik saldırılarda kullanılması gösterildi.

“DERHAL ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ”

Jurnal Türkiye’nin aktardığı habere göre, Kanada Dışişleri Ofisi Basın Sekreteri Syrine Khoury tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son birkaç gün içinde, Dağlık Karabağ’daki askeri çatışmada Kanada teknolojisinin kullanıldığına dair bazı iddialar oluştu. Bu iddiaları öğrendikten sonra, derhal Global Affairs Canada’yı bu iddiaları araştırması için yönlendirdim. Kanada’nın güçlü ihracat kontrol rejimine uygun olarak ve devam eden çatışmalar nedeniyle, durumu daha ayrıntılı değerlendirmek için zaman tanımak için Türkiye’ye ilgili ihracat izinlerini askıya aldım. Kanada, Dağlık Karabağ’da toplulukların bombardımanı ve sivil kayıplarla sonuçlanan devam eden çatışmadan endişe duymaya devam ediyor. Durumun istikrara kavuşturulması için derhal önlem alınmasını istiyoruz ve bu çatışmanın barışçıl, müzakere edilmiş bir çözüme alternatif olmadığını yineliyoruz.”

Editör: TE Bilişim