Gazete Emek- Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı konsoloslukta çıkan arbedede öldü" denildi. Reuters, Suudi yetkililere göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini iddia etti.

Suudi Arabistan , "Gazeteci Cemal Kaşıkçı konsoloslukta çıkan arbedede öldü" dedi.   Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

GÖREVDEN ALINDILAR

Suudi istihbarat şefi Ahmet el Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın üst düzey danışmanlarından Suud el Kahtani'nin de görevden alındı.  Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.  Açıklamada ayrıca, " Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacak ve adalete teslim edilecek" denildi.

SUUDİ ARABİSTAN "KONSOLOSLUKTAN ÇIKTI" DEMİŞTİ

Suudi Arabistan Cuma gecesine kadar Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü reddetmiş, konsolosluk binasından çıkmış olduğunu öne sürmüştü.

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilişkili olduğu iddia edilen 18 Suudi vatandaşı gözaltına alındı. 


KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?

Reuters, Suudi yetkililere göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini iddia etti.

 2 EKİM'DEN BERİ KAYIPTI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim