Gazete Emek- Katar merkezli Al Jazeera ajansı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan ve daha sonra öldürüldüğü ileri sürülen Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya dair yeni bir iddiada bulundu.

Katar merkezli Al Jazeera ajansı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan ve daha sonra öldürüldüğü ileri sürülen Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya dair yeni bir iddiada bulundu.

Al Jazeera, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta nerede öldürüldüğünün tespit edildiğini ileri sürdü.

Al Jazeera, haberini ses kayıtları ve aramalarda bulunan delillere dayandırdı. Buna göre, Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda girdikten sonra çok sayıda kişinin saldırısına uğradı.

Canlı yayına geçen kanal, cinayetle ilgili yeni detayları ekrana getirdi.

BELGRAD ORMANI DA ARANDI

İstanbul polisi, Kaşıkçı'nın izini bullmak için Belgard Ormanı'nda arama başlatmıştı. Polis, ormana giriş çıkışa ait güvenlik kamera görüntülerinin tamamı toplanmıştı.

Yeni Şafak gazetesi, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin bazı bölümlerinin Belgrad Ormanı ve Yalova'daki bir yere gömüldüğünü iddia etmişti.

KAŞIKÇI'NIN AİLESİ: KAYIP KABUL EDİYORUZ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, onun kayıp olduğunun aksini ispatlayacak hiçbir hukuki ya da resmi delil olmadığını belirterek medyadan sadece resmi kaynaklı haberler yapmasını istemişti.

Aile adına Amerikan CNN kanalına konuşan Cemal Kaşıkçı'nın kuzeni Mutasım Kaşıkçı, onun Suudi Arabistan'da tanınmış bir aileye mensup olduğunu söylemişti. Kuzeninin ailesi, ülkesi ve mesleğini en yüksek seviyede temsil ettiğini belirten Kaşıkçı, kesinlikle muhalif birisi olmadığını anlatmıştı.

TRUMP 'ÖLDÜRÜLDÜ' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülüp öldürülmediği konusunda, "Kesinlikle bana öyle geliyor. Bu çok üzücü" demişti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Kaşıkçı'yı öldürdüklerinin tespit edilmesi halinde Suudiler açısından bunun sonuçlarının "çok ağır" olacağını söylemişti. Üç farklı soruşturmadan çıkacak ayrıntıları beklediğini belirten Trump, böylece Kaşıkçı'nın kayıplara karışmasının derinine inebileceklerini kaydetmişti.

'NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ'

Suudi liderlerin olayda parmağı olduğunun tespit edilmesi halinde bunun ne gibi sonuçları olacağının sorulması üzerine Trump, "Çok ağır olmalı. Bu kötü, kötü bir durum ama neler olacağını göreceğiz" demişti.

Bu açıklamalarından hemen önce de New York Times gazetesine konuşan Trump, o röportajda da Kaşıkçı'nın öldüğünü düşündüğünü söylemişti. Trump, Kaşıkçı cinayetinde üst düzey bir Suudi rolü olabileceğiyle ilgili farklı kaynaklardan gelen istihbarata güvendiğini belirtmişti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim