Gazete Emek-  KDP-S Afrin Politbürosu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Uluslararası Güvenlik Konseyi’ne üye ülkeler, Almanya Başbakanı, Arap Birliği Genel Sekreterliği, insan hakları ve sivil toplum örgütlerine Afrin için bir mektup gönderdi.

Mektupta, 4 yıldır Suriye’nin her tarafından 1 milyona yakın insanın Afrin’e yerleştiği ifade edilerek, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu sonrası kentteki huzur ve ekonomik refahın bozulduğu dile getirildi. Mektup'ta ayrıca operasyonun Suriye'nin egemenlik hakkının ihlali olduğu da belirtildi.

Mektupta, Afrin’deki bütün ekonomik çalışmalar, hizmet verme ve sağlık ihtiyaçların durduğu ifade edildi. KDP-S Afrin Politbürosu, sınır köylerinde yaşyan on binlerce halkın Afrin’in merkezine göç ettiğini ve bu göçten dolayı insani durumdan endişe ettiğini söyledi.

Bütün uluslararası kuruluş ve örgütlerden Türkiye ve onunla hareket eden grupların Afrin’e yönelik saldırılarını durdurması için görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi ve saldırılardan dolayı halkın zararlarının karşılanması istendi.

Kaynak: Kurdistan24

Editör: TE Bilişim