Gazeteemek- Kerkük ile ilgili tartışmalar sürerken, KDP'den Türkiye'yi kızdıracak bir açıklama geldi. Kürdistan 24'ün yaptığı habere göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak Hükümet yetkililerinden oluşan bir heyet, bağımsızlık referandumunu konuşmak üzere Konsolos ve yabancı devlet yetkilileri ile Erbil'de bir araya geldi. 


Erbil’de bulunan Konsolos ve yabancı devlet temsilcilerine toplantıda, Kürt yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyeleri Roj Nuri Şaweys ve Hoşyar Zebari, Kürt Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hewrami gibi isimlerine bilgilendirmede bulundu.

Toplantı sonrası açıklama yapan KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) Politbüro üyesi Roj Nuri Şawes, referandumun bağımsızlık için yapılacağını söyledi.

Yapılan toplantının Kürdistan bölgesinin bağımsızlık konusundaki ciddiyetini göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Şawes, Kerkük'ün yapılacak bağımsızlık referandumuna dahil edileceğini vurguladı. 

Gazeteemek

Editör: TE Bilişim