Gazete EmekKürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin, “Kürdistan halkı bu süreci başarılı bir şekilde tamamladı” dedi.

 KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Parlamentosu seçimleri sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu ve ilgili taraflara teşekkür eden Muhammed, seçim sürecinde meydana gelen ihlalleri usulüne göre kaydettiklerini ve takip edeceklerini belirtti.

Muhammed, “Kürdistan Parlamentosu seçimleri bu tür süreçlerde yaşanan bütün eksikliklere rağmen fedekarlıklarınız sayesinde barış, huzur ve özgürlük içinde gerçekleşti. Kürdistan halkı bu süreci başarılı bir şekilde tamamladı.”

Muhammed, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Sadi Ahmed Pire’nin açıklamalarına ilişkin ise, “KYB Sözcüsünün açıklamaları bizi hayretler içinde bırakan vakitsiz ve sorumsuzca bir açıklama oldu. Ortada hiçbir sonuç olmadan Duhok ve Erbil’deki seçim süreci temelsizce suçlanıp cephe alındı” dedi.

Pire’nin KYB içinde de itimat edilmeyen açıklamalarını reddettiklerini belirten Muhammed, “Bu heyecan ve kızgınlığın komisyonun sahtekarlık yapılmasını engellemeye yönelik aldığı kararlara karşı gösterilmiş bir reaksiyon olmamasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim